VERENIGING

Badminton Vereniging Honselersdijk bestaat ruim 30 jaar. Opgericht in februari 1986 door een kleine groep sportievelingen. Doel, badminton in verenigingsverband uitoefenen en uitdragen.

Inmiddels heeft de vereniging een aantal pieken en dalen doorgemaakt in ledenaantal. Over het algemeen is het een kleine vereniging gebleven. Gezelligheid en sportiviteit staat voorop. Een vereniging ideaal voor de seniore recreatieve badmintonner.

Natuurlijk is het erg leuk als er in de recreatieve competities en toernooien ereplaatsen worden gehaald. Maar dat is niet het doel. Ontspannen door bewegen staat, samen met de sfeer, voorop.

Op het sportieve vlak wordt er door enkele badminton spelers competitie gespeeld. In de regio, onder de vlag van de RCZ (Regionale Competitie Zuid-Holland).

Is competitie spelen niet het doel dan is op woensdagavond volop ruimte om “vrij” te spelen. Zonder een enkele spelverplichting tegen wie maar wil.

BVH is niet aangesloten bij de badmintonbond Badminton Nederland.

BVH is wel aangesloten bij de Westlandse Badminton Federatie (WBF). Een samenwerkingsverband van vrijwel alle badminton verenigingen in onze streek.

Om de vereniging draaiende te kunnen houden is er een bestuur en een flink aantal vrijwilligers actief. Zij zorgen ervoor dat de leden kunnen blijven badmintonnen en dat er ook ruimte is voor onderlinge toernooitjes of andere activiteiten.

Links naar

WBF

RCZ

Badminton Nederland