LINK

Cool als een Pro

Jong of oud. Het maakt niet uit. Je kan niet zonder.

Een van de eerste vaardigheden bij badminton is zo cool!! Nog voordat de racket met de juiste greep wordt gevat. Nog voordat een eerste service wordt geoefend. Voor elke beginner is deze vaardigheid de eerste badminton beleving. Hoe cool is dit.

In de spelregels en in alle trainingsmappen wordt geen letter gerept over deze vaardigheid. Maar badminton kan vrijwel niet meer zonder. Ook bij onze vereniging. Tientallen malen elke woensdag te bewonderen. Door jong en oud. Vanaf 18.00 tot 23.00 uur. Telkens weer.

Voor het eerst op badminton. Een beetje jaloers kijk je naar de anderen. Je ziet veel stijl en bravoure. Het is zo cool. Dit wil je ook. Zo snel als met maar kan.

Badminton goes app

Nee, dit keer is het niet een badmintonspel dat op de tablet gespeeld kan worden. Dit keer is het een serieuze app die waarschijnlijk door vrijwel alle badmintoncoaches omhelst wordt. Een geschenk uit de badmintonhemel, zo kan je het beste deze app omschrijven.

De app is ontwikkeld door de “Manchester Badminton Performance Centre” en is bedoelt om spelers in het spel te kunnen analyseren. Geen ingewikkeld invullen van lijsten maar lekker relax tappen naast de baan waar het spel zich afspeelt. En aan het eind voldoende grafieken om de analyse naar het zwarte gat in jouw spel helder te maken.

ba1

ba2

Een beetje badmintoncoach weet nu dat je zonder deze app niet meer naast de baan kan vertonen. Trek je Ipad maar en tap tap tap tap tap …..

Volg deze link naar de app of kijk eerst op Youtube.

BLE, de badminton gadget !!

Wel eens geërgerd aan al de verschillende vloeren waarop badminton gespeeld moet worden? Bij de een hout, de ander zacht rubber of spelglad kunststof. Zelfs vloerbedekking (Heuga ?) komt voorbij.

Dan heb je nog de kleur van het dek. Bij BVH is het uhhhh ….. In andere zalen groen, blauw, bruin, rood. Waarschijnlijk wat er bij de vloerenknaller op dat moment architectonisch zeer aantrekkelijk was.

Het moeilijkste van alles moet dan nog komen. De belijning. Alle soorten speelvelden zijn kunstig langs en door elkaar heen gelegen. Enig onderscheid is de kleur van de belijning waaruit je kan uitmaken wat waarschijnlijk het speelveld kan zijn. Badmintonners weten het, de kleur van de badmintonlijnen benaderen nauwkeurig de kleur van de ondergrond. Ook zijn badmintonlijnen akelig dicht langs lijnen aangebracht van de andere sporten. Die lijnen zijn dan wel in een contrastrijke kleur uitgevoerd. De badmintonlijn verzuipt. Voor de spelers, scheids en toeschouwers.

Dit is ook een van de redenen waarom badminton een levendige sport is. Een partij wordt rustig even stilgelegd om uit te maken of de shuttle nu op of over de lijn terecht is gekomen. Na wat amositeit is dan vaak het besluit dat het een andere lijn was en die helemaal niets met het spelletje te maken heeft. LET.

Maar er is hulp. Als rechtgeaarde badmintonner en in de voorhoeden van de “Early adaptors” is er op dit moment maar een ding waar je naar op jacht ben. De “Badminton Line Eagle”.

BLE

Zet de BLE op en als toverslag verdwijnen alle niet badmintonlijnen. Tenminste als de juiste code voor badminton de BLE is gegeven (IWABLZ voor die niet wachten kunnen). Maar er is meer. De BLE detecteert ook alle shuttles die echt uit zijn. Niet dom door alleen de buitenlijnen te bewaken. De BLE is adaptief op enkel, dubbel en service situaties. Shuttle buiten de lijn geeft een rood rondje in en op het BLE beeld. Helder zichtbaar, ook voor de tegenstanders die de BLE niet hebben bemachtigt.

Volgens de makers van de BLE wordt er hard gewerkt om ook lijn voetfouten te detecteren. Probleem is hier dat er minimaal een even grote verscheidenheid is aan badmintonschoenen als aan sportvloeren. Ook is de snel wisselende badminton schoenmode voorlopig nog een obstakel om snel een introductie te verwachten

Ook een? Google op BLE badminton.

24 uur badminton fun

Het jaarlijks terugkerende Comic Relief inspireert veel Groot Belgen hun steentje voor het goede doel bij te dragen. Dit keer 24 uur non stop gevolgd door de headcam van een van de spelers. Een samenvatting van de hoogtepunten dus geen 24 uur lang.

Bernard

De aandoenlijke sportieve beer Bernard weet van badminton. Zijn sportiviteit wordt hier genereus beloond met een voltreffer. Beer Bernard is op You Tube veelvuldig actie met allerlei sporten.

 Bruce Lee played badminton too

Cinematografisch is onze sport in principe een hoogstandje. Een Blockbuster is er nog wel niet gemaakt maar dat is een kwestie van tijd. Op het internet zijn duidelijk sporen van een komende Oscar te bespeuren.bl

De eerste film, in dit genre, is een schuchtige poging uit 2011 om het spel de briljance te geven die het verdient. Ga er maar voor zitten, ruim een kwartier entertainment op hoog niveau.

En je steekt er ook nog wat van op. Fonkel nieuwe trainingsmethoden gratis en voor niets. Bestudeer die vooral uitvoering voordat het blind wordt uitgevoerd uit dolle enthousiasme.

Hier is de film.

De badminton robot

Bij Flanders Mechatronics wordt er stevig gewerkt aan een robot die moet kunnen badmintonnen. Als rechtgeaarde badmintonner is zo’n zin schrikken. Zijn we nu met badminton het tweede slachtoffer van computerisatie?

Het schaken was en is het eerste slachtoffer. De huidige partijen zijn teruggebracht tot folklore. Deep Blue, de schaakcomputer, mag nooit meedoen. Heb je een toernooi gewonnen dan blijft het toch knagen. Je weet dat er nog “iets” sterkers bestaat.

Zijn we nu ook met badminton in zo’n periode terecht gekomen. Is de komende Olympische gouden medaillewinnaar niet de sterkste in badminton?

Hughe Forgie, een van de badminton pioniers aan het werk.

Een kleine eeuw geleden werd badminton plotseling een rage. Fantastisch voor onze sport omdat toen ook de behoefte ontstond het spel te reguleren. Bonden werden opgericht en gingen wereldwijd samenwerken. Een van de eerste superkampioenen was Hugh Forgie. Van 1941 tot en met 1952 was hij onafgebroken de wereldkampioen. Hij was ook een van de eerste spelers die een heel leven lang “professioneel” met badminton beoefenen bezig was.

Na zijn actieve wedstrijdperiode had Hugh het idee van een badminton comedy act. Dat bracht hem geen windeieren. Over dehele wereld was hij te zien. MoulinRouge, Circus Knie en vooral veel “live” tv shows. Misschien zijn er onder ons nog leden die hem ooit eens gezien hebben op de oude vage sneeuwbuis.

Er zijn nog steeds opnamenin de schatkamer van het internet terug te vinden. Klik op het plaatje en verbaas over het vermaak uit de vorige eeuw.