Jeugdnieuws

Jeugdafdeling officieel gesloten.

Voorlopig zal BVH geen energie steken om een jeugdafdeling in stand te houden. De omvang was de afgelopen jaren hiervoor te klein. Ondanks de vele acties is het BVH niet gelukt de groei te pakken.

Jeugd is wel welkom maar alleen tijdens de senioren activiteiten. BVH gaat er van uit dat de leeftijd dan ongeveer 15 jaar moet zijn om met deze activiteiten mee te doen.

Een en ander als zo besloten in de ledenvergadering van 23 mei 2017.

 

 

 

Schoolbadminton Toernooi 2017

Op 18 oktober zijn de basisscholen aangeschreven om met dit toernooi mee te doen.

schooltoernooi17

Geachte leerkracht,

Op woensdag 4 januari 2017, in de kerstvakantie, organiseert Badminton Vereniging Honselersdijk een schoolbadmintontoernooi. Kinderen van groep 5 t/m 8 kunnen zich opgeven via de opgavelijst die u uitgereikt krijgt van de vereniging.

Wij vragen de school, indien mogelijk, of er tijdens gymlessen iets van badmintonles gegeven kan worden door de vakleerkracht. Netten, rackets en shuttles stellen wij hiervoor beschikbaar.

Wij bieden de kinderen op 3 woensdagen een training aan. Deze woensdagen zijn; 16, 30 november en 14 december. De kinderen worden dan om 18:00u verwacht. De training duurt 1,5 uur.

Hoe gaat het toernooi in zijn werk;
Er worden duo’s gevormd; jongen-meisje, jongen-jongen of meisje-meisje. De kids mogen zelf aangeven met wie zij een duo willen vormen. Ze moeten zich wel allebei inschrijven. Dus zowel in de eerste als de laatste kolom moet de naam van het kind voorkomen. Indien een kind niemand heeft, dan bekijken we hoe we dit oplossen.

Als duo worden partijtjes gespeeld. Er worden groepjes gemaakt van 3
of 4 duo’s, afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Alle kinderen ontvangen na deelname een aandenken in de vorm van een diploma/certificaat. De winnaars verdienen uiteraard een medaille.

Alle kinderen krijgen van ons een pakje drinken, een stuks fruit en iets
om te snoepen.

Het toernooi start om 13:30u en eindigt om 17:00u, met een eventuele uitloop. Dat is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. De hal is geopend vanaf 13:00u.

De kinderen kunnen zich tot uiterlijk 11 november 2016 inschrijven. De inschrijfformulieren worden na deze datum bij de scholen opgehaald. Mocht er zich onverhoopt toch iemand na die datum aanmelden of weer afmelden dan willen wij dit graag weten. Dit kan per mail dan doorgegeven worden: jeugdcom@bvhonselersdijk.nl

Wij zijn enthousiast, wij hopen u ook. We gaan er in ieder geval een gezellige middag van maken!

Westland Jeugdtoernooi 2016

wjt16c

Dit jaar wordt het toernooi gehouden bij Velo in Wateringen. Je kunt inschrijven voor maximaal 2 onderdelen; single en/of dubbel (meisje-meisje of jongen-jongen). Voor 1 onderdeel betaal je € 9,- voor 2 onderdelen € 15,-. Het toernooi start om 9:00 uur en eindigt rond 19:00 uur. Voor de oudere jeugd rond 21:00 uur. De inschrijving sluit op 19 november a.s.

Inschrijven kun je in de hal bij Désiré of d.m.v. het sturen van een mail naar hfd-jeugdcom@bvhonselersdijk.nl . Graag z.s.m. wacht niet tot op het laatste moment!

In je mail kun je aangeven met hoeveel onderdelen je mee wilt doen en met wie je het toernooi gaat spelen. Mag ook iemand van een andere Westlandse vereniging zijn. Die betaling en inschrijving loopt wel via zijn of haar vereniging.

Graag bij je eigen naam je geboortedatum vermelden. Als degene met wie je gaat spelen ook een mail heeft gestuurd of heeft ingeschreven via zijn of haar eigen vereniging, dan pas is je inschrijving voor samen geldig.

Betalen kun je in de hal, bij trainer Frans of Désiré, in een envelop met je naam erop.

Laat je zien op dit toernooi, BV Honselersdijk mag er zijn!!

Jeugdtoernooi BC Schollevaar

bcs16Op 12 november wordt het 8ste open jeugdtoernooi bij BC Schollevaar georganiseerd.

Doe mee met ons toernooi waarin prestatie en gezelligheid hand in hand gaan?

Ben jij een gevorderde jeugdspeler of juist een jeugdspeler die pas net begonnen is? Het maakt niet uit,  want bij ons kun je zowel in de opstapklasse als in de hoogste jeugdklassen inschrijven.

Inschrijving is mogelijk tot 5 november.

BVH en De Pluimbal

Zoals jullie wel of niet bekend geeft Frans, onze jeugdtrainer, ook training aan de jeugd van BV de Pluimbal.

Er heeft een overleg plaatsgevonden met Badminton Vereniging de Pluimbal.

We hebben besloten met elkaar te willen samenwerken, wat o.a. inhoudt dat wij de jeugdleden van zowel BV de Pluimbal als BV Honselersdijk de mogelijkheid bieden bij elkaar te trainen.

BV de Pluimbal traint op maandagavond van 19:00-20:00 u in sportcentrum Vreeloo aan de Veilingweg  in de Lier.

Maandag 3 oktober a.s. gaan we hiermee starten.

dpb16BV de Pluimbal heeft net zoals onze club, 12 jeugdleden. Dit zou dus kunnen betekenen dat er 2x zoveel kinderen zijn waarmee getraind kan worden en dit geeft ook meer mogelijkheden tot het vormen van competitieteams.

Het fijne is dat de training door dezelfde trainer wordt verzorgd.

Je zal merken, als je 2x per week oefent, dit een positieve invloed heeft op je spel, wat ook weer ten goede komt voor de competitie.

Geef je op via de mail; jeugdcom@bvhonselersdijk.nl

Let wel: Iemand die zich daarvoor opgeeft daar wordt van verwacht bij elke training aanwezig te zijn.

Dezelfde regel wordt gehanteerd; kun je een keer niet komen trainen, dan graag de trainer hiervan op de hoogte stellen.

Er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Extra Training

Tijdens de najaarscompetitie van de senioren worden op een zestal zondagen een aantal banen vrijgehouden voor extra jeugdtrainingen.

De jeugdtrainer zal deze trainingen gaan verzorgen. De training duurt, net zoals de woensdagen, 1.5 uur.

Hier zijn geen kosten aan verbonden.

et16De hal is geopend van 10:00-13:00 u. De training vindt plaats van 10:00-11:30 u. Daarna is er gelegenheid voor vrij spelen, daar kunnen ouders ook aan meedoen.

De beschikbare zondagen zijn;

 • 25 september 2016

 • 30 oktober 2016

 • 06 november 2016

 • 20 november 2016

 • 18 december 2016

 • 22 januari 2017

Jeugd beleidsregels

beleidHet bestuur heeft voor de komende periode een aantal regels vastgesteld met wel en niet zaken op en rond de jeugdafdeling.

Jeugdcommissie, trainer(s), ouder(s), speler(s) en de vereniging kunnen daarin lezen wat wel en niet gangbaar is binnen BVH.

Dit is de link naar het document.

Neem vriend of vriendin mee naar badminton

AanbrenkaartZoals bekend kan dat zomaar. Zonder een enkele verplichting. Misschien wordt jouw vriend of vriendin wel even fanatiek in het spel badminton. Een nieuwe Selena, Eefje of Jacco? Wie weet hoe het met jullie dan gaat.

Wordt vriend of vriendin lid van de vereniging dan is een gratis racket en een bonus op zijn plaats.

Kijk op de volgende pagina’s hoe de inschrijving moet lopen. We willen wel weten wie de aanbrenger is. We willen de bonus graag en goed kwijt.

Seizoen 2015 -2016

Jeugduitje 2016

Op zaterdag 25 juni boeren survivallen bij Hoeve Bouwlust in Maasland.

Wat absoluut nodig is om te kunnen survivallen

 • Kleding en schoenen die vies en nat mogen worden.

 • Plastic zak of tas om na afloop van de survival je vieze kleding en schoenen in te doen.

 • Handdoek voor het douchen. Tip: Doe je zwembroek of bikini onder je oude kleding zodat je daarmee onder de douche kan stappen na de survival.

 • Schone kleding, ondergoed en schoenen.

 • Shampoo en zeep.

Indien de groep uit meer dan 15 kinderen bestaat, wordt bij aankomst de groep in tweeën verdeeld. Groep 1 gaat survivallen, groep 2 gaat een kaars of een tuinfakkel maken. Na ongeveer 2 uur gaat groep 2 survivallen en groep 1 een kaars of tuinfakkel maken. Je mag zelf bepalen wat je wilt maken.

Verzamelen om 11:00 uur op het parkeerterrein van de voetbal en vertrekken daarna met 5 auto’s richting Maasland. Rond 17:30 zijn we weer thuis. We arriveren ook weer op het parkeerterrein van de voetbal.

De rijders/begeleiders worden getrakteerd op koffie of thee met iets lekkers erbij. Zij mogen ook een keuze maken om een kaars of tuinfakkel te maken.

Jeugd trainingsprogramma

In een kleurig programma worden de nieuw komende badmintonners stap voor stap de beginselen van het badminton geleerd.

In totaal zijn er 6 kleuren die gehaald kunnen worden: wit, geel, groen, blauw, rood en paars. In de volgende tabel is te zien wat je voor welke kleur moet kunnen wil je door kunnen gaan naar de volgende kleur. Voor elk nieuw niveau moeten de kinderen ook alle vaardigheden van de lagere niveaus beheersen.

JtabelKlik op de tabel voor een vergroting.

Westland Jeugd Toernooi 2015

Zaterdag 31 oktober wordt het Westland jeugdtoernooi gespeeld in de Westlandhal in ‘s-Gravenzande. Ook onze jeugd zal daar de uitdaging aan gaan. Linda en Maaike zullen jeugd en ouders hierover uitvoerig over informeren.

Kan je niet wachten vraag bij Piet, Linda of Maaike. Inschrijving wordt centraal door de vereniging gedaan.

WJT15

Seizoen 2014-2015

Jeugd team 1 Kampioen!!

Het eerste team is ook dit jaar weer kampioen. In een spannende en beslissende uitwedstrijd tegen Boomgaardshoek heeft het team het kampioenschap gepakt.

team1

Jeugdkampioenschappen 2015

Wie zullen er dit jaar weer de clubkampioenen worden? De hele maand juni gaan we op de woensdagavonden, in twee groepen, de wedstrijden spelen.

Groep A in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar en groep B in de leeftijd van 7 t/m 10 jaar. De wedstrijden bestaan uit 3 onderdelen. Singles, Mixen en dubbels.

Als je mee wil doen geeft je dan op bij Maaike, Linda of Piet.

Als je een keer niet kan spelen is dat niet erg want dat halen we dan de andere week weer in. De finales met mooie bekers en prijzen worden gespeeld op woensdag 24 juni tussen 18.00 uur en 19.30 uur.

Ouders en andere supporters zijn dan welkom om de kinderen aan te moedigen en aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking.

Kampeerweekend 2015

Wie: 12 kinderen van BVH en 18 kinderen van Quintus. Wanneer: 19, 20 en 21 juni. Waar: de Paasheuvel in Vierhouten.

BC Quintus organiseert ook dit jaar weer een kampweekend. Ook de kinderen van BV Honselersdijk gaan dit keer mee. We hopen op lekker weer en een goeie Sfeer. De kinderen en de BVH kampleiding hebben er allemaal veel zin in.

Ouders die graag voor vervoer willen zorgen kunnen zich aanmelden bij Danny Radder. Mail hem, of bel 06-23080181. Ook als je nog vragen hebt kun je Danny mailen.

Dagje uit 2015

Op vrijdagmiddag 15 mei gaan we is een keertje niet survivallen of zwemmen maar gaan we met de jeugd van 7 t/m 15 jaar naar het Science Centre van de TU in Delft. We worden daar rond 13.00 uur verwacht waar ze de kinderen een workshop gaan geven.

CCWat we daar precies gaan doen weten we ook nog niet maar het zal heel leuk en interessant te zijn,en zal ongeveer 2 uur duren. Daarna krijgen we nog een halfuur een rondleiding door de tentoonstelling waar allerlei dingen te bewonderen zijn, zoals Robots, auto’s en nog veel meer.

Ook hebben we nog tijd om een patatje te halen en hopen we om half zes  voor een patatje in Honselersdijk te zijn.

Standen jeugdteams (april 2015)

Mix team 1 U17. Wesley, Arris, Job, Esmee en Britt doen het uitstekend van de 4 gespeelde wedstrijden hebben ze er 2 gewonnen en 2 gelijk gespeeld,zodat ze nu op een 1ste plaats staan. Ga zo door en wie weet zijn we eind mei kampioen.

Mix Team 2 U 15. Rick, Joeri, Esmey, Naomi B en Kim zitten in een zware poule, waar door ze wel eens hun hoofdje laten buigen. Geen van de 4 gespeelde wedstrijden wisten ze te winnen. De laatste wedstrijd ging al een stuk beter er werd weer gevochten voor de punten. Wie weet pakken ze in de overige wedstrijden nog wel punten.

Mix team 3 U11. Dylan, Robin, Eline, Danielle en Jalina zijn een team wat vecht voor de punten. Na 4 wedstrijden hebben ze er 2 gewonnen en 2 verloren. Ze staan daarom op een keurige 3de plek. Als het zo door gaat schuiven ze nog wel een plaatsje op. Zet hem op en gaat zo door.

Team 4 is het Opstapteam. Allemaal kinderen die dit jaar voor het eerst spelen. Ze spelen daarom tegen 3 andere teams uit het Westland. Jammer is het wel dat er bij sommige tegenstanders kinderen spelen die al meer jaren aan de badmintonsport doen. Toch hebben ze het allemaal prima naar hun zin en winnen zo nu en dan ook nog een wedstrijd. Naomi, Lois, Indira, Caitlynn, Yara, Gina en, als enige jongen, Mike, jullie doen allemaal je best wat voor iedereen leuk is om te zien.

Op deze plek willen we ook al de ouders bedanken voor hun inzet in het begeleiden van de wedstrijden.